Alkalmatlanság

Címkék: gazdaság fidesz kormány bank adó beszéd

2011.09.28. 12:07

 A szavak teljesen alkalmatlanok a szándékok megítélésére. Természetesen nem mindig. Ha az ember ismerőssel beszél, akkor már tudja, hogy kinek mi rejlik a szavai mögött. 

A félreértések nagyobb mértékben az "újak" esetében következhetnek be. No ott sem szükségszerű, de először érdemes odafigyelni, hogy vajon mindig ugyanazt értjük e a szavakon.

Másfél év nem kis idő. Mindennap halljuk a kormány valamelyik szócsövét. (Van bőven! Kormány szóvivő, miniszterelnöki szóvivő, kommunikációért felelős izé-mizé.) Próbáljuk érteni a szavakat. De következetesen más jön ki!

Egyszerűsödik az adó rendszer. Mondják.

Mi meg azt látjuk, hogy

  • nem vezetik ki a szuperbruttót, lesz majd adóból való támogatás,
  • üzleti ajándék és reprezentáció személyi jövedelemadó köteles lesz. Ok, de ki fogja bevallani?
  • Szociálpolitikai kedvezmények a gazdagabbaknak.

Ezek mind a söralátétre kell, hogy elférjenek.

Nálunk fogják gyártani a világ legnagyobb söralátétjét! 

És itt van ez a nagy bank ellenesség is. 

Azzal kezdik működésüket, hogy a tőzsdén bedöntik kétszer is a forintot. Aztán a bankokkal és a tőzsdével erősen összefonódott nyugdíjbiztosítókat teszik hidegre. Azokat, akik pénzt invesztálnak időnként a gazdaságba. (Hiszen úgy szólt a szabály, hogy állampapírba, hazai tőkebefektetésbe is kellett jelentős pénzeket elhelyezni.)

Aztán rendkívüli bankadó!

Aztán a devizahitelesek segítése 2x is. Egyik rosszabb megoldás mint a másik. Az egyik senkinek sem jó, a másik csak azoknak akiket úgy sem kell segíteni! Ez utóbbi már a bankoknál is kiveri a biztosítékot. 

Csányi úr nyilatkozik, hogy az OTP köszöni, jól van. Persze. Ő talán tudta mi következik.

Csányi úr nyilatkozik, hogy sok az a 38 bank a kis magyar piacra. A magyar kormány mind retorikában mind tettekben bank ellenesnek látszik.

Akkor miből gondolom én így másfél év ismeretség után, hogy itt megint mellébeszélés van?

Hát abból, hogy Járai úr a kurzus elején még gyorsan gründolt magának egy bankot!

Mert ha ugye sok az a 38 bank a magyar piacra, akkor a 37 is sok volt! Nem kellett volna 38. Nem bankellenesség van itt!!!!! Hanem hatalmi harc a bankpiac megszerzéséért. Magyar, kormányközeli bankárok kezébe óhajtják átjátszani a piac felszabaduló részét.

Tehát ez egy nagy zsebpénz játszma! És(?) semmi közünk hozzá.(?) A nagyok újraosztják a világot.

(Szerintem ott tévednek a mi hatalmasaink, hogy azt gondolják, - házon belül azt csinálnak amit akarnak. Felhatalmazásuk is van! Csakhogy mi is itt vagyunk, és a nemzetközi bankrendszer pedig egyáltalán nem olyan hülye, mint hiszik, és nem is olyan gyenge, ahogy gondolják. Válság ide, válság oda.) 

Nagyon jól átgondolt terv. Aki a bankrendszert uralja, az a gazdaság ura.

Csakhogy a fiúk alkalmatlanok! Mert mellesleg az országot is kéne vezetni. Ez pedig nekik nem megy!!!!! (Ők csak a szimbólához :-) értenek!)

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr533262359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása