Igen!

Így gondolom. A kormány és az őt működtető párt nem hallgat senkire, semmire. Nem tárgyal, nem egyeztet, nem ismerteti a terveit. Mert valójában nincs is neki. Aki tiltakozik azt figyelembe sem veszi.

Nem akarom a jól ismert eseteket felsorolni. Ez a kormány az Uniós elnökségnek köszönhetően nem vált nyilvánosan szalonképtelenné, de amiből kihagyták, kiszervezték az magáért beszél.

A kormány el kívánja hitetni, hogy a parlamenti demokrácia helyett a közvetlen demokrácia elemeit használja. Nemzeti konzultációt hirdet alkotmány ügyben, de meg sem fordul a fejében, hogy a csekély számban visszaküldött kérdőív talán véleményt is jelez az akcióval kapcsolatban. És tovább megy, most szociális érzéketlenségét göngyöli konzultációs köntösbe.

Itt az idő, hogy felújítsuk legjobb hagyományainkat.
Arra gondolok, hogy a magyar demokrácia szellemileg legjobb, hatékonyabb, emberek és képviselőik közti legnyíltabb és őszintébb viszony az rendszerváltás idején volt.

Tehát ismét életre kell hívni az állampárttal szemben az ellenzéki kerekasztalt.

Ez fontos lépés lenne, mert egyeztetni kell az ellenzék összes (parlamenti és azon kívüli, párt és mozgalom, és szakszervezet, és szövetség és stb.) lehetséges képviselője közt
azokat a lépéseket, amelyek szükségesek a demokratikus viszonyok visszaállításához amikor a törvényes választásokon a FIDESZ-t elzavarja a nép a hatalomból. ÉS persze azokat a lépéseket is egyeztetni kell, amelyek az ország és népe felemelésért egy akarattal meg kell tenni.

Ez méltó lenne hozzánk!!!!

Hívjuk életre az ellenzéki kerekasztalt és tárgyaljuk meg a legfontosabb politikai és gazdasági problémáinkat, hogy amikor hatalomra kerül az ellenzék valamely vezető ereje, legyen mögötte támogatás, amivel visszahozza a demokráciát és meglépjük közösen a legfontosabb gazdasági lépéseket.
Ha most kezdjük el, akkor van esély, hogy idejében és kellő támogatással meg is lehet csinálni.
 

Biztosan így lesz. A FIDESZ már volt kormányon és azt is úgy honorálta Magyarország, hogy nyolc évre elzárta őket a hatalomtól. Ezt az időt arra használták, hogy befeketítsék a baloldalt (amely persze szerencsétlenkedett eleget és rászolgált arra, hogy elbukja a választást), de csak a hatalom megragadásának és megtartásának technikáit gondolták végig ennyi idő alatt, mert csak ez érdekli őket. És ezt már másodszor teszik meg velünk.

Nem felejtünk, és úgy ahogy korábban 2 ciklusra partvonalra állították őket a választópolgárok, úgy most ezért a ciklusért még hosszabb, vagy örökös eltiltás jár.

De most nem ez a lényeg.
Az a lényeg, hogy összejöjjön a 2014-es parlamentet megelőző valódi társadalmi párbeszéd.

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr822908635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása