Hamar beláthatja bár ki, hogy így helyes. 

Ha Sthol Andrást nem a tettének megfelelő, büntetés éri, akkor az újabb koporsószeg az igazságszolgáltatásnak. Az emberek egy része így is azt gondolja, hogy kapcsolatokkal még ezt is lehet befolyásolni.

Ha egy bíró azt gondolja, hogy a tehetséget és népszerűséget az ítélkezési gyakorlatában kell elismerni, akkor ezzel elé helyezi saját értékrendjét a törvényekénél. Akkor bármely bíró bármely értékrendet előnyben részesítheti. - Ezt gondolhatjuk okkal. (akkor)

Ha egy ember megtéved, rosszul ítéli meg saját helyzetét, és balesetet okoz. Ezután elgondolkozik, magába száll, és őszintén megbánva tettét várja a büntetést és az lényegesen könnyebb, mint amit sejteni lehet, akkor ezt az embert a labilitásával közel segítjük ahhoz, hogy ismét túlértékelje magát, a teherbíró képességét. 

Ha egy ember rendszeresen túlértékeli teherbíró képességét, és erre nem figyelmeztetik méltóképpen, akkor abba a tévhitbe esik, hogy ő más elbírálás alá esik mint a többiek. Neki többet lehet. 

Ha egy ember elhiszi magáról, hogy ő kivételezett tehetség, és erre bizonyítékokat kap, akkor elszalad vele a ló. Köz és önveszélyessé válik.

Én ettől szeretném megmenteni Sthol Andrást, mert tehetséges. Tehetséges, és szeretném ha ezt minél többször bizonyíthatná számunkra. 

Most azzal, hogy méltó módon fogadja, és elviseli a rá kiszabható büntetést.

Ne feledjük. Visszaeső. A lejtőről kell őt megfordítanunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr703122269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása