Hát ez érdekes!

Olvasom, hallgatom az beszéd utáni reakciókat és több szó esik a marginálisan megemlített ellenzéket érintő kritikáról, mint a beszéd velejét adó kormányzatiról.

Bár ezzel együtt valószínű, hogy kormányoldalon nehezebben kezelhető ez a beszéd mint az ellenzékin. Ott talán erősíti a józanodó belső ellenzéket.

De vissza a beszéd kormányzati kritikájára. Az Origo beszámolója szerint: http://www.origo.hu/itthon/20120804-solyom-laszlo-kemenyen-biralta-a-kormanypartokat.html

Sólyom László a beszédben több ponton utalt rá, hogy a kormánynak számos olyan terve vagy intézkedése volt, amellyel egyetértett volna, a kormányzás stílusa és alkalmazott eszközei azonban a jó célokat is lerontották szerinte.

 

Erre korosztályom szlengjével csak annyit tudok mondani :  Most jössz?

Nem volt ott Elnök úr a saját megválasztásánál? Amikor a cél érdekében meggyalázta a FIDESZ a parlamenti titkos szavazás szentségét? 

 

Saját érdekében Ön is képes átlépni határokat! No és erről megfeledkezni is képes! Aztán úgy csinál mintha fehér bárány volna. Bizony a politika hitelvesztéséhez Ön is hozzájárult, és mindenki, aki akkor ezt elnézte, szó nélkül hagyta!

Egyébként meg a politikától való elfordulás nem egyszerűen a politika hitelvesztése, tisztátalansága miatt történik. Mert a politikába mindenhol belekeveredik a mocsok. (Watergate, korrupciós ügyek számos Eu országban, pl Grippen eladások) Hanem azért, mert a magyar politikai élet nem mutatta még be, hogy korrekcióra, önkritikára képes lenne. Nem mutatta be, hogy öntisztulási folyamatai vannak.

Az öntisztulást kellene tudni hitelesen bemutatni! Az LMP-nek nem gőgösen elzárkózni, hanem ezt a tisztulást kellene hitelesíteni! (lehetne!) Nem a teljes ellenzéket partvonalra állítani, hanem differenciálni. Kivel, mikor, hogyan!

És feltétlenül kell, hogy legyen utána Valaki(k) Valamikor és Együttműködve.

Együttműködés nélkül nem lesz kormányváltás.

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr594697721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása