Sok dolgon! De azon muszáj, ami a gazdaságban, vagy a gazdálkodásban történik.

Most én azon gondolkozom, ami a gazdálkodásban történik és már nem is először. A minap azt javasoltam, hogy az egyeztetést elfelejtő FIDESZ és erőből dolgozó parlamentje ellenében egyfajta új ellenzéki kerekasztalt kell létrehozni. Ennek az új kerekasztalnak pedig meg kell tárgyalni a legnehezebb kérdéseket is. És úgy kell majd a választásokra menni az egyes politikai erőknek, hogy vállalhassák e kerekasztal elképzeléseit.

Az első ilyen nem lesöpörhető dolog, a munkához kapcsolódó kedvezmények köre, és mértéke. Ezt a kérdést nem szabad lesöpörni. Ez a kérdés felmerült az MSZP kormány idején, felmerül most is. Egyszer a puhaság miatt nem teszünk semmit, egyszer a keménység fogja bedönteni a probléma megoldását.

A parlamentnek lenne kötelessége ezt a megfelelő egyeztetések lefolytatásával okosan kimunkálni és a többség támogatásával a elszenvedők belátását megszerezve bevezetni. De a parlament erre ma nem képes!!! Azért mert túl erős! Túlerős!

De ezeket a problémákat nem szabad a szőnyeg alá söpörni.

Mik ezek a kérdések? Nem fontossági sorrendben, a teljesség igénye nélkül.

  1. A kedvezményes nyugdíjak mértéke, köre.
  2. A pedagógusok óraszáma munkaideje
  3. Az orvosok bére, a szabad orvos választás
  4. Az egészségügyi dolgozók bére és az eü ellátás szervezése, kórházi ágyak száma
  5. Az iskolarendszer működtetésének módja, a szabad iskolaválasztás fenntarthatósága
  6. A tankötelezettség és az iskolarendszer
  7. A nyugdíj rendszer szerkezete, a járulék és nyugdíj összefüggéseinek leszögezése.
  8. Az alkotmány és a sarkalatos törvények
  9. A média törvény és kapcsolódó rendelkezések
  10. A föld
  11. és még... még.. még...

Nem kell ezekben a kérdésekben konszenzusra jutni, de láthassuk világosan, hogy ki mit akar, mi mellett alakul ki többség!

Nem csak a szakmák, hanem mindenki véleménye fontos! Mert csak így derül ki, hogy a társadalom mit támogat, mit tűr, és mit utasít el.

Fogjatok már hozzá!!!! MERT késő lesz!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr872918950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása