Szerintem megtaláltuk azokat a milliókat, amit a FIDESZ keres!

 

"A régióban jól áll a magyar felső tízezer

A gazdasági hírek ugyan nem mindig Magyarországnak kedveznek, egyvalamiben azonban mindenképpen le tudjuk körözni a régió többi országát: a lakosság arányában és majdnem abszolút értékben is Magyarországon él a legtöbb dollármilliomos. A hazai felső tízezerből ugyanis szinte mindenki megfelel annak a kritériumnak, hogy − ingatlanok nélkül számolva − van legalább egymillió dollárnak megfelelő vagyona.

A felmérés szerint összesen 9600 dollármilliomos él Magyarországon, ennél több a régióban csak Csehországban (12 600), de például Szlovákiában mindössze 2800 akad. A dollármilliomosok tekintetében még a négyszer nagyobb lélekszámú Lengyelország sem versenyezhet velünk, ahol 8800 hasonló vagyonú ember él."

írja a napi.hu

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyar_dollarmilliomosok_tizezren_vannak.482330.html

És engem nem az zavar, hogy nekik sok van. Hanem az, hogy megfeledkeznek arról, hogy csak gazdag népnek lehetnek gazdag uralkodói.

Ha nem fordítanak arra is figyelmet, hogy a dolgozóik, alkalmazottaik is jól keressenek, akkor előbb utóbb azok is elhagyják őket. Aki tud külföldre megy, aki nem az csak dolgozgatni fog a fizetésecskéért. Aztán amikor itthon már nem lehet megkapni a felső tízezerhez méltó szolgáltatást, akkor a mi felső tízezrünk is elmegy külföldre, ott fog befektetni, ott fog élni. Ami itthon marad az a kilátástalanság és a nyomor. Amolyan európai Banglades.

Hihetetlen, hogy 9800 ember kezében vagyunk. Akár össze is lehetne őket hívni!

A politikusainknak meg arra kéne koncentrálniuk, hogy ráébresszék őket a fenti alapigazságra miközben a versenyképességünket (Értsd kizsákmányolhatóságunkat) nem rontja.

Ehhez bizony az kell, hogy azokat a személyeket abszolút kiiktassák a gazdaságból akik ott értéket nem termelnek. (Akinek a szervező képességére szükség van és a vállalkozók megfizetik az hasznos munkát végez!)

Bizony az kell, hogy az államapparátus a legkisebbre húzza össze magát. Az egészségügyet racionálisan átszervezzék, miközben a benne dolgozók bérét emelik. Azt a furcsaságot, hogy egy orvos az egyik nap 200 000Ft bruttóért dolgozik, majd másnap ugyanezt szerződésben 10x annyiért teszi, meg kell szüntetni! Minden nap tisztességes bér jár neki. És a szakszemélyzetről még nem is szóltam. Nem tudom, hogy van e kapacitás felesleg. Nem tudom, hogy vannak e párhuzamosságok. De az ország más részeit nézve azt gondolom, hogy ez sem lehet különb a többinél.

Annyi iskolai férőhely kell amennyi gyerek van. Az általános iskolákat életkori sajátosságoknak megfelelően kell átalakítani. Addig amíg a kisiskolás kort elsősorban az otthonhoz közel, kell szervezni, addig a nagyobbaknál a szakszerűség és gazdaságosság is szóba kerülhet.

A középfokú oktatást mindenkinek kötelezővé kell tenni, de itt az oktatás szervezését ezen kívül a gazdaságosság és a piaci folyamatok is befolyásolják. 

A felsőoktatásban vissza kell venni a felesleget, de a legjobb, legeladhatóbb képzéseket, egyetemeket meg kell tartani. A jól tanulókat ösztönözni kell, a hátrányos helyzetűeket támogatni, de képzéseket a piac igényeihez kell igazítani! Annyi mérnök, orvos, jogász, stb. képződjön amennyire igény van. És ott a legjobb, legkoncentráltabb képzést kapják, a legjobb egyetemeken!

A munkaerőt jól kell megfizetni, és kellőképpen differenciálni tudás és teljesítmény szerint. A munkabérhez kapcsolódó járulékokat csökkenteni amennyire csak lehet, de a közteherviselést ki ki teherbíró képessége szerint viselje. A progresszív adózás mértékét kellő önmérséklettel kell az államnak meghatározni. A fogyasztást a legmagasabb kulccsal adóztatni az alapvető élelmiszerek és közszolgáltatások kivételével. De lehet, hogy itt is fogyasztási kvótát, vagy átcsoportosítást kell végezni a tehetősebbek irányából a szegényebbek felé.

A szegényeknek el kell fogadni a felkínált állásokat, de ha nincs, akkor az államnak gondoskodási kötelezettsége van. A mi felhatalmazásunk és akaratunk, adóforintunk alapján.
El kell fogadnunk, hogy nem lehet mindenki a használt lakásának a tulajdonosa. De a lakhatásról gondoskodni kell.

A gazdagok ettől nem lesznek szegényebbek, bár lassabban gyarapszanak, de nő a biztonságuk. Legyen vége az eredeti tőkefelhalmozás korának!

Elegem van a vadkapitalizmusból! Állandóan a multikat froclizzák, miközben kisajtolták a dolgozókból 9800 dollármilliomos vagyonát, egy alig 10 milliós országban.

Ébresztő gazdagok!!!!! Rajtatok több múlik!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr202889694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása