Szerintem a gazdaságpolitikához mindenki ért. Legalábbis aki a hatalomhoz ért, az biztosan jó gazdaságpolitikus. Így kell lennie, mert a kormánypártban így csinálják a gazdaságpolitikát.

A Fideszben mindig is hatalomban gondolkodtak, és a nemzet egységében, meg bla bla bla.
De a legfontosabb, hogy a hatalomban. Ez nem mást jelent, mint a politikai akarat megvalósítását, a legkisebb torzulásokkal.

Tehát, ha kitalálom a jót, akkor azt időben, kompromisszumok nélkül lehessen megvalósítani.

A rendszerváltás óta eltelt években, de különösen az utolsó nyolc évben a Fidesz számára kiderült, hogy a mi magyarországi demokráciánk, bizony a hatalom csúcsairól eredeztetett jó gondolatokat képes megtorpedózni. A Hatalom tehát, -hiába a többség- nem volt kompromisszum nélkül gyakorolható.

Orbánék mindent kipróbáltak! Kipróbálták az összes módszert, hogyan lehet keresztbe tenni a mi kis alkotmányos demokráciánkban a pillanatnyi hatalomnak. Kipróbálták, hogy van e retorziója a polgári engedetlenségnek, mi a helyzet a demonstrációkkal, az alkotmánybíróság képes e megakasztani a kormányzást, az egyeztetéseket lehet e végtelenségig húzni, népszavazás, és a média hogyan tesz keresztbe a kormányzás elképzeléseinek.
És gondolkodtak és rangsoroltak. Azon az alapon, hogy ők a tiszta és jó gondolatok képviselői.

Tehát. Ha ők kerülnek hatalomra, mivel a jó letéteményesei ők, akkor nem lehet, hogy ellenük ezeket az általuk felhasznált fegyvereket be lehessen vetni, a gonosz ellenzéknek. Tehát ki kell az eszközöket szépen csavarni a kezükből.

Így tehát szép sorban a veszélyesség sorrendjében az általuk sikeresnek ítélt, és használt eszközöket az ellenzék számára használhatatlanná tették, és fogják tenni.

Még egyszer elmondom, mindezt azért, mert az elhivatottság biztos tudatában vannak. (2012. de erről már írtam.)

Meghekkelték a médiát, a költségvetési tanácsot, (gondolj bele! ők akarták, hogy létrejöjjön így. És kiherélték, mert tudták, hogy ez a korábbi kormányokat gátolta, de ők a saját hatalmukhoz nem kértek gátakat.) az alkotmánybíróságot, megtörik a tisztviselői kar gerincét és a fegyvereseknek is megmutatják, hogy ki az úr a házban. És persze átírják, (ták) az alkotmányt és a sarkalatos törvényeket, hogy a hatalomgyakorlás akadálymentes legyen.
Mindenre gondoltak! A gazdaságra nem, mert a gazdaságról úgy vélekedtek, hogy ha szocik nem lopnak, akkor majd egyből sokkal jobb lesz. Meg azt is gondolták, hogy ha mást sem hagynak lopni, élősködni, akkor itt minden rendben lesz, mert mi egyébként dolgos nép vagyunk. (Ebből csak a dolgosságunk volt jól felismerve. Nem mintha a lopás megakadályozása nem lenne fontos, de itt azért volt még néhány baj. No de az már közgazdaság és hát arra nem úgy gondoltak.) Meg azt is gondolták, hogy olyan gazdasági hatalmasságok állnak mellettük, akik biztosan jókat súgnak.

Mert megkapták néhány nagy hatalmú sztárvállalkozó támogatását. Miért? Mert ők a szocializmusban szocializálódtak, akkor váltak nagytőkéssé és ők is a kompromisszum nélküli hatalomgyakorlásban hisznek. Persze ezekkel a sztár nagyvállalkozókkal ment egy sor másik is a farvízen, és persze ott vannak a szerencselovagok is, csak még nem látjuk világosan.

Hát így lehet az, hogy aki a hatalomhoz ért, az biztosan mindjárt a gazdasághoz is fog érteni.

Azt gondolom, hogy a sztárvállalkozók biztosan elgondolkodtak a pálinkafőzéses viccen és azóta nem olyan biztosak a választásukban. Csakhogy egy hibás döntést nagyon nehéz belátni. Különösen ebben a körben!

Na igyunk rá egy kupicával! Ha már lehet főzni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr702848075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása