Az MNO honlapján olvasom Torkos Matild írását. 

www.mno.hu/portal/770081

Természetesen most is lesújt. A közbiztonságról értekezik, és citálja Pintér Sándor tavaly szeptemberi borúlátó jóslatát. És értetlenkedik, hogy a köznép miért is akarja ezen a képzett belügyminiszteren számon kérni a választási ígéreteket. 

Matild! Tényleg nem érti? Tényleg azt hiszi, hogy akik a FIDESZre szavaztak azok mind tudták, hogy rendcsinálás helyett alkotmányozás lesz?

Azt meg aztán végképp nem értem, hogy a mai problémáinkat miért menti, hogy tavaly is voltak, vagy még korábban.
Nehogy azt mondja, hogy Pintér nem volt tisztában a választások idején az ország közbiztonsági állapotával? Vagy most azt akarja fineszesen a sorok közt érzékeltetni, hogy a FIDESZ felelőtlenül ígérgetett?
Na! Ez dicséretes! Ez aztán a szemléletváltás! Nos ok akkor így olvasom tovább a cikket!

Az is új, hogy elismerik, a szegénység, nyomor, kilátástalanság, bizony rávihet embereket arra, hogy törvénytelen úton szerezzék meg a betevőt. 

De jobb, ha idézem az írást!

Tapasztalati tény, az elszegényedés, a nyomor jobb sorsra érdemes embereket is képes a bűn útjára csábítani. Nem biztos, hogy a törvény még nagyobb szigora a legjobb fegyver ellene. Talán az emberhez méltó minimális életszínvonal biztosítása például mindenki számára elérhető a közmunka által, vagy a társadalmi szolidaritás fejlesztése az egyházak, adománygyűjtő civil szervezetek segítségével sokkal jobb eredményre vezethetne. És nem ártana az emberi erkölcsi tartást sokkal erőteljesebben beleplántálni a gyermekeinkbe.

Hát bizony! Egyetértek Önnel!

Munka, közmunka, szociális ellátás és oktatás kell. De nem ám 15 éves korig!!!!!!

És mit tesz a kormány?

 

De bezzeg a focira van pénz!

Ne dohányozzál, igyál inkább pálinkát!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr802721364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása