Na tételezzük fel! Mindenki jót akar.

De nem is innen kell kezdeni! Mindenki jól akar élni.

A nagyvállalkozó, ha jól megy neki világszínvonalon, a polgári értelmiségi függetlenül, a kétkezi munkás pedig szorongás nélkül.

És mindenki igyekszik is megvalósítani ezt akár a másik kárára is. Itt bizony jó láthatóan az erősebb kutya a falka vezére elv alapján dőlnek el a dolgok. Amíg a nagyvállalkozónak nincs annyi, addig a független értelmiségi is függ, a dolgozó pedig szorong.

Ez bizony kérem az eredeti tőkefelhalmozás kora! Csak azt ne kérdezzétek, hogy az első milliárd miből lett!

Ezt a folyamatot kéne lezárni, egy új tarsadalmi szerződéssel. Vajon kinek van igaza?

A szociknak, akik azt mondják, hogy közös teherviselés (megszorítások mindenkinek) a kormány meg csökkenti a vállalkozások terheit az állam meg magát és a közszféráját és akkor egyszercsak beáll az új egyensúly. Olcsók leszünk és hatékonyak (?) és megéri (?) itt termeltetni és eladni is. Lesz termelés, munkahely, haszon és bér.
 

Vagy a fidesznek, aki azt mondja, hogy beforgatok mindent a folyamat beindításába, -amit csak igénybe tudok venni- csökkentem a jövedelmeket terhelő adókat, ettől majd nő a fogyasztás, a fogyasztás, az nagyobb termelést generál, lesz haszon, munkahely, és bér. Csak vegyen mindenki magyar árút, magyar kereskedőtől! (?)
 

Hát gondolkozzatok Béláim melyik a jó ötlet?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr652579084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása