Sok mindenről írhattam volna, de valahogy elment a kedvem. Miért tépjem a szám, illetve billentyűzetem olyasmin, amit a hozzám hasonlóan gondolkodók észrevettek már rég és aggasztja is őket, aki pedig másként gondolkodik, azt mondja, hogy így helyes. Kell néhány pofára esés, hogy felébredjenek a hiú álmokat kergetők.

Talán pofára estek már a köztisztviselők, egy-két tanárban is meghűlt már a vér, esetleg a szakszervezetek is gondolkoznak, és nagyon remélem, hogy a bérből élőknek is szöget ütött már a fejükben (különösen a kis fizetésűeknek), hogy kinek is jó az a 16%-os adókulcs, ha a minimálbért megadóztatják közben. Biztosan van egy csomó minden, amit még felsorolhatnék. Nem a hatalom megragadására és megtartására tett gusztustalan lépésekre gondolok, hanem olyan a mindennapjainkat érintőekre, amelyek szemforgatással, párosulva mindannyiunk zsebében, fejében való kotorászást enged.

De mint mondom, kell néhány pofára esés! Nem egy! Sajnos, biztosan nem egy.

Most egy sokkal régebbi, sokkal távlatosabb kérdést vennék elő. Ez a program. És nem is az ő programjuk. Hanem egy alternatív program, amelyben meg lehetne egyezni. Ez kellene ma nekünk.

Itt az idő! Ne fanyalogjunk, hanem alkotmányozzunk, de gyorsan! Ha nem tudunk nyilvánosan alkotmányozni, akkor egyszer csak előveszik a kalapból a kész művet, időzítetten lesz néhány helyeslő hozzászólás majd szavazás és sitty-sutty kész is. Ha azt akarjuk, hogy értékeink védettek legyenek, akkor állítsuk mögé az embereket. Legyen négy igenes, hat nemes, vagy akárhány akármicsidás népszavazás is, ha kell. Legyen javaslat benyújtás a köztársasági aktív elnöknek, az alkotmányozó exbaloldali exelnökaspiránsnak, de akár a kormányfőnek is, a nemzeti együttműködés jegyében.

Mi a francról beszélek? Hiszen az alkotmány az nem egy program! Hát igen, de az odavezető út igen, az alkotmányból levezethető intézkedések szintén azokká válhatnak. Persze egy jó alkotmány szabad teret hagy jobb és baloldalnak egyaránt, hogy megvalósítsa elképzeléseit.

Na, ez az! Én pont ilyet akarok!

Kezdjünk el nyilvánosan alkotmányozni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr22196533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása