Csőd

Címkék: megye csőd pest esztergom

2011.04.22. 00:05

Csak ámulok és bámulok! De ez tényleg elképesztő.

Mindenféle csődökről hallunk.

Itt van Esztergom. A város szinte semmit nem tud már kifizetni, de nemhogy keresnék a felelőst, hanem még ő fújja a passzát szelet a városban. Akkor, amikor ezt az embert gyakorlatilag közutálat övezi. Csak a közvetlen lekötelezettjei állnak már ki mellette.

Aztán még van sok eladósodott önkormányzat. Ki nagyravágyó tervek, ki pedig a sokasodó feladatok miatt ment csődbe.

De ami a legelképesztőbb, az Pest megye. Itt nem tudták, tudják kifizetni a gyermekétkeztetést. Aztán később a szociális intézményekét sem. Lehet, hogy most étkeztetnek éppen, de közben azért a korábbi vállalkozónak  több százmillióval tartoznak. Szép ugye? (Az lehet, hogy csődbe megy, elbocsájt, miatta másik alvállalkozó szintén, közben meg emberek tucatjai nem fizetik a tartozásaikat, vagy éppen a közüzemi díjakat.)

A jelenlegi étkeztetőnek lehet(!), hogy fizetnek, de közben ma a nevelő szülői hálózat pénzeit nem fizetik ki. Megint fiatalok tucatjai, vagy inkább százai isszák meg a levét a felelőtlen gazdálkodásnak. Nekem nem mondják, hogy a Gyurcsány az oka, mert más megyék, megyei jogú városok megoldották akkor nekik is meg kellett volna oldani!
De ez az önkormányzat ugyanakkor sok-sok beszállító vállalkozójának is tartozik

És?

Hallunk vizsgálatról?

Semmit. Minden úgy van jól, ahogy van.

Óriási felelőtlenség, és ami nagyobb baj, a lelkiismeret hiánya.

 

Nem baj! Iszunk pálinkát!

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr512846371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása