A 81,4 %

Címkék: gazdaság kormány költségvetés

2011.03.08. 00:22

Hát ezt most, hogy magyarázzák?

Februárban óriási hiányt halmozott fel az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - központi alrendszere. Az államháztartás hiánya - a helyi önkormányzatok nélkül - februárban 436,9 milliárd forint volt, az első két hónap deficitje 559,7 milliárd forint, amely az éves előirányzat 81,4 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Tudom, hogy a kiadások és bevételek nem arányosak a költségvetési év folyamán. Tavaly például a negyedik hónap után már 72%-ot meghaladta. 

Arról így szólt a híradás

Két hónap alatt elértük az államháztartási hiány 40 százalékát
2010. március 5. 17:23 
 

MNO 
Az államháztartás önkormányzatok nélkül 381,9 milliárd forint hiánnyal zárt februárban – közölte a Pénzügyminisztérium pénteken.

 

Nézem a mai nap híreit az MNO honlapján, reggel nyolc óra után még tudják, hogy ma az NGM adatokat fog közzé tenni , de aztán a fenti hírt csak a többi portál hozza.

Értem én. Nehéz lehet összehozni a magyarázó cikket, talán nem is lett volna célszerű az alábbi cikk szomszédságában magyarázkodni, mert vagy infarktust, vagy röhögő görcsöt kapnak az olvasók.

Más út nem állt Magyarország előtt
2011. március 1. 21:10 
 

MNO - BL 
A kormány gazdaságpolitikájának középpontjába az állam eladósodási folyamatának megfordítását állította, ezt célozzák a bejelentett reformlépések, amelyek a következő évre 550 milliárd, 2013-ra és 2014-re pedig éves szinten 900 milliárd forintos megtakarítást jelentenek az államháztartás számára – mondta Kármán András.

 

No de félre a populista szólamaimmal! Hiszen biztosak lehetünk benne, hogy a hiányra jön a bevétel. Jön az ÁFA rendesen, és ami fontos jönnek a külön adók, és jön a nyugdíj kassza szépen befelé.

De kérdem én? Mire ment el a pénz? Két hónap alatt! Érti ezt valaki?

Dübörög a gazdaság? Megindultak nagy állami beruházások, elkészült a metró, vagy új autópálya? Mert ez az igazi művészet! Úgy ment el a pénz, hogy nem valamicske, hanem semmi nem érezhető.

Nőtt a munkanélküliek száma, megvonják a támogatásokat, nem esznek a Pest megyei iskolások. És mégis elmegy a pénz!

Ha nincs produktum akkor nem kell a minőségén bosszankodni, lásd M6, vagy a mennyiségen (4-es metró), nincs értelme azon gondolkodni, hogy sokba került e vagy sem, egyszerűen csak el kell hinni, hogy kormányunk mindent jól csinál.

 

Na ez mégis egész populista lett! De volt kitől tanulnom. Sok MNO cikket olvastam.
De bezzeg a focira van pénz!

Ne dohányozzál, igyál inkább pálinkát!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr142720440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása