Mondta Hofi Géza. Ezzel a tréfával mutatva be a politikai szemfényvesztést.

Lesz adó csökkentés. A miniszter jelölt úr megerősítette, amit miniszterelnök úr már korábban megígért!

Látod!

A fogyasztási típusú adók nőni fognak a jövedelem típusúak csökkenni.
Végre! Azok fognak sokat fizetni akik sokat fogyasztanak! Hehehe! Úgy kell nekik!
Ámde nekem hónapról hónapra kell élnem megtakarításaim nincsenek, hiteleim viszont igen. Tehát fogyasztok. A jövedelmemet teljesen elfogyasztom. Tehát nekem nő az adóm!!!!!

Nem látod?

De annak, aki annyit keres, hogy marad is, annak a maradó jövedelme után nem kell adóznia. Egészen addig, amíg nem fogyaszt. Tehát ez nem kifejezetten fogyasztásösztönző. Ha nem az, akkor mi lesz a gazdaság pörgetésével, meg azzal a sok megígért munkahellyel?

Na és kinek jó ez? Annak, aki hónapról hónapra csekély jövedelemből él?
Annak, akinek a jövedelmének jelentős része megmarad? Aki bankban tartja? Kötvényben, vagy befektet? Esetleg képes külföldön fogyasztani?

De lehet, hogy ez a szándék! Ösztönözni a megtakarításokat, hogy belülről lehessen finanszírozni az (növekvő) államadósságot!

Azt ígérte a miniszterelnök úr, hogy látható lesz a politika.

Na látod!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr302031515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása