A miniszterelnök minden tette, megnyilatkozása tartalmaz olyan elemeket, amelyben egyre inkább arról tesz tanúságot, hogy a jelenleg egyre nagyobb teret hódító ezoterikus szemlélet irányítja cselekedeteit.

Merem ezt azért is állítani, mert engem is megérintett a transzcendens utáni vágy. Az embert magához vonzza az új és új életek próbájának gondolata, a lélek tökéletessé fejlődésének eszméje. Aki olvasta Szepes Mária, A Vörös Oroszlán című művét, az tudja miről beszélek, aki nem, az tegye meg! Regénynek is jó!

Na de miért okoz ez számomra gondot, ha magam is szimpatizálok az ilyen gondolattokkal.

Két dolog miatt.

Először

Egy országot lehet ilyen vagy olyan eszmerendszer birtokában vezetni, de azt eltitkolni nem szabad!

Másodszor

Azt gondolom, hogy ez az eszmerendszer nem koherens, és nem országok vezetésére találtatott ki, hanem az egyéni boldogulás kialakítására. Ez az eszmerendszer (ha nevezhetjük annak) épp arra épít, hogy az egyéni utakból felépül a közös. Nem kell semmit senkire rákényszeríteni, mert … Na de ez most nem is érdekes. Nem kell a kényszer.

A felismerésé a szerep!

Ezeknek az ezoterikus nézeteknek van sajátosan magyarított vonulata is. Itt kiemelkedő a szerepe Máriának, Dobogókőnek, a 2012. év után felemelkedő magyarságnak.

Amikor anyagot próbáltam gyűjteni, hogy alátámasszam írásom állításait, találtam egy nagyon összefogott írást.

Kérem olvassák!

pk10.nolblog.hu/archives/2011/02/09/Orban_es_a_magyar_szellem/

"...zavaros ez Szilágyi úr kérem!" :-)

 

Ezt csak azért, hogy tudjatok valamin mosolyogni!

A bejegyzés trackback címe:

https://bamulok.blog.hu/api/trackback/id/tr792801673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása